FAQ

În ce moduri este controlată producţia de băuturi granini? Ce controale de calitate se fac?

open

Asigurarea calităţii în conformitate cu standardele noastre extrem de ridicate este garantată de-a lungul procesului de producţie granini. Începe cu auditarea regulată a furnizorilor noştri prin intermediul unor instituţii independente. În plus, toate materialele brute livrate nouă trec printr-o inspecţie microbiologică foarte minuţioasă. De-a lungul întregului proces de producţie, un produs granini trece prin până la 50 de controale – până la ultimul control de calitate înainte să fie expediat.

Sunt sticlele granini returnabile?

open

Nu, conform reglementărilor nemţeşti de îmbuteliere, sticlele noastre PET nu sunt returnabile. În schimb, noi plătim – aşa cum cere legea – pentru evacuarea adecvată a cantităţilor pe care le punem în circulaţie, printr-o companie licenţiată în evacuarea deşeurilor. Sticlele noastre nereturnabile sunt evacuate în punga sau în coşul galben şi vor fi reciclate corespunzător.

Ce reprezintă gropiţele din sticlele granini?

open

Istoria gropiţelor granini datează din 1969. Chiar şi atunci, designul neobişnuit al sticlei transparente a atras atenţia. În timp, sticla granini a devenit o adevărată marcă comercială. Ne place să spunem că fiecare dintre gropiţe reprezintă un motiv bun pentru care atât de mulţi oameni adoră granini.

Ce este exact o băutură de fructe?

open

Băuturile de fructe conţin, în funcţie de respectiva varietate, doar de la 6 la 30% suc. Pe lângă apă şi zahăr, legea mai permite şi adăugarea de vitamine şi arome artificiale.

Ce este exact un nectar de fructe?

open

Fructele de tipul vişinelor, grepfrutului sau merişorului au un conţinut ridicat de acid de fructe. Alte fructe, cum ar fi banana, constă dintr-o pulpă compactă cu conţinut scăzut de apă. Sucul 100% din aceste fructe ar fi fie prea acru, fie prea vâscos. De aceea conţinutul de fructe din astfel de băuturi nu este mai mare de 25 până la 50%. Doar prin îmbogăţirea acestor sucuri cu apă şi zahăr pot aceste tipuri de fructe să fie transformate în minunate băuturi de fructe.

Când devine un suc de fructe într-adevăr un suc de fructe?

open

Adevăratul suc de fructe este făcut din 100% fructe proaspete. El este fie filtrat şi procesat direct după presare, fie se face un concentrat, în special în cazul fructelor exotice: fructele sunt presate în ţara de origine; apoi se extrage uşor apa din suc. Rezultatul este un concentrat de calitate superioară care este uşor de transportat şi, în mod normal, este transportat în Europa pe vapor. Înainte de îmbuteliere, adăugăm aceeaşi cantitate de apă care a fost extrasă înainte. Astfel, se garantează o calitate superioară constantă de-a lungul anului, indiferent de recoltă.

Cum se obţine durabilitatea lungă a produselor granini chiar şi fără conservanţi?

open

Produsele granini sunt făcute în mod natural să dureze mult – prin intermediul unei încălziri şi răciri atente, dar fără adăugarea de conservanţi artificiali. În ultimii ani, granini a iniţiat o procedură numită îmbuteliere sterilă la rece, un tratament extrem de atent al sucurilor noastre. În plus, sticlele noastre PET stratificate, cu etanşare la vid, reţin aroma şi calitatea produselor noastre la fel de sigur ca un seif.

De unde vin fructele pentru băuturile granini?

open

Noi cumpărăm fructele din întreaga lume – de oriunde este disponibilă cea mai bună calitate. Fructele proaspete pe care le procesăm vin de obicei din ţările lor de origine şi, unde este posibil, sunt cumpărate imediat ce sunt recoltate. Astfel, noi ne convingem că băuturile granini sunt făcute exclusiv din cele mai bune şi coapte fructe.

Este conţinutul de fructe din băuturile granini la fel de mare ca şi la alte mărci de sucuri?

open

Conţinutul minim de fructe din băuturile de fructe este reglementat legal. Acesta depinde de proprietăţile respectivului tip de fruct, cum ar fi consistenţa şi conţinutul de zahăr şi de acid. Ca şi urmare, conţinutul de fructe din diferite sucuri variază. Noi acordăm o importanţă mare aromei armonioase a băuturilor noastre de fructe, armonie pe care o obţinem prin selectarea conţinutului de fructe cu cel mai bun gust, adesea în plus faţă de cantitatea minimă prescrisă legal.

Unele băuturi granini conţin şi zahăr – de ce?

open

Fiecare tip de fruct vine cu problemele sale când este transformat în suc. Perele, caisele şi piersicile, de exemplu, nu pot fi transformate în suc 100% datorită consistenţei lor naturale. De asemenea, este greu să faci suc delicios şi din grepfrut şi merişor deoarece au un gust atât de acru. Doar prin adăugarea de zahăr şi apă putem face din aceste fructe băuturi care să poată fi băute şi să aibă un gust plăcut. Apropo – toate fructele conţin zaharuri naturale sub formă de fructoză, glucoză sau zaharoză; unele mai mult, altele mai puţin.

Câte calorii au băuturile granini? Unde pot să aflu mai multe despre valorile nutriţionale şi ingrediente?

open

Veţi găsi informaţii detaliate despre calorii, valori nutriţionale şi ingrediente pe website. Doar mergeţi la „alegeţi-vă un granini” şi faceţi clic pe băutura despre care vreţi să aflaţi informaţii.

Cât timp rămân proaspete produsele granini?

open

Fiecare produs granini are pe etichetă o dată de expirare. Odată deschis, produsul ar trebui păstrat în frigider şi consumat în cel mult trei sau patru zile.

Băuturile granini conţin coloranţi artificiali şi/sau conservanţi?

open

Băuturile granini sunt produse naturale de calitate superioară. Ele nu conţin coloranţi artificiali şi/sau conservanţi.

Care este temperatura ideală pentru ca băuturile granini să aibă cel mai bun gust?

open

Asta depinde de anotimp şi de preferinţele personale ale fiecăruia. granini Frucht Prickler, de exemplu, este savurat cel mai bine vara, pus la rece. Spre deosebire de acesta, alte băuturi granini, cum ar fi granini Samtig & Fein, poate, la fel de bine, să fie lăsat afară cu ceva timp înainte de consum astfel încât aroma de fructe să se dezvăluie mai bine.

Cum găsiţi reţeta perfectă pentru fiecare nouă aromă granini?

open

Fiecare aromă nouă este rezultatul unui proces de dezvoltare amănunţit. Pentru fiecare băutură nouă, noi examinăm până la 70 de reţete pentru a descoperi ce tip de fruct şi care dintre cele aproximativ de 150 de ingrediente naturale se potrivesc cel mai bine. Apoi depinde de consumator ce decide. Prin studii extensive, noi identificăm gustul pe care clienţii noştri îl preferă.